Blogi

04.01.2023

Eduskuntavaaliehdokkaaksi

Yllätin itsenikin sanomalla kyllä, kun mun politiikan "partner in crime” Laura Riski- Liike Nyt Salo heitti ilmoille ajatuksen, että lähtisimme eduskuntavaaliehdokkaiksi. Yksi suuri syy aiemmalle kieltäytymiselleni on ollut se, että minulla ei ole yksinkertaisesti laittaa rahaa kampanjointiin (etenkään tänä talvena, kun palkka menee sujuvasti sähkölaskuihin).

Minua on myös suututtanut se, että useampi taho on ilmaissut, että alle kymmenien tuhansien budjetilla ei läpipääsyn mahdollisuutta juuri ole. Se on jollain taholla jopa horjuttanut uskoani demokratiaan – tuolla logiikallahan meidän edustajamme olisivat kaikki joko itse hyvin varakkaita tai hyvin paljon sidoksissa joihinkin kampanjaa sponsoroiviin tahoihin ja ilmaisia lounaitahan ei kai oikeasti ole.

Rahalla saa näkyvyyttä monissa eri medioissa ja tulee tutuksi ihmisille sitä kautta. Haluaisin kuitenkin todistaa, että ei tämä voi oikeasti olla pelkästään rahasta kiinni. Yhteiskuntaa rakentavia ajatuksia ja tahtoa vaikuttaa asioihin voi olla, vaikka varallisuutta tai sponsoreita ei juuri olisikaan. Demokratian kannalta olisi hyväkin, että sidonnaisuuksia ei olisi ja kansanedustaja olisi aidosti omien ajatustensa kanssa edustamassa veronmaksajia.

Jos jaat ajatukseni siitä, että raha ei voi ratkaista sitä, ketkä yhteisistä asioistamme eduskunnassa päättävät, olisin iloinen, jos jakaisit tämän julkaisun ja olisit mukanani todistamassa, että nykyisessä maailmassa näkyvyys ei ole rahasta kiinni.

Copyright 2024 © Satu Paananen
Yksityisyydensuoja ja evästeet

Jätä viesti