Blogi

16.01.2023

Tunnelmia Salon messuilta

Salon messut oli itselleni eräänlainen kampanjanavaus, koska oltiin kotikaupungissani ja ensimmäistä kertaa livenä ehdokkaana äänestäjien edessä. Kävijöitä messuilla oli runsaasti ja ihmiset olivat hyvällä tuulella ja monet jäivät vaihtamaan muutaman sanan. Selvästi vaikuttaa siltä, että meillä on vielä paljon äänestäjiä, jotka etsivät sitä omaa ehdokasta ja puoluekantakin on auki. Sydäntä lämmittivät rohkaisevat tsempit ja erityisesti tuntui hyvältä, kun politiikan kaverini nykyisistä luottamustehtävistäni eri puolueista tulivat kannustamaan ja antamaan tukeaan.

Ihmisten kohtaaminen oli ihan huippua ja kovin moni vaikutti olevan todella syvästi huolissaan Suomen velkaantumisesta – aivan kuten minäkin. Kovasti puhututti myös tiettyjen puolueiden linjaukset siitä, että he eivät ole valmiita edes harkitsemaan hallitusyhteistyötä jonkin puolueen kanssa. Itse näen, että politiikka on yhteisten asioiden hoitamista yhdessä ja silloin pitäisi olla valmis ainakin keskustelemaan kaikkien kanssa. Yhteistyö on jatkuvaa kompromissien tekemistä ja raatorehellistä on myöntää, että joskus ei voi vaan saada juuri sitä itselle täydellisintä ratkaisua vaan täytyy tyytyä vähiten huonoon vaihtoehtoon.

Avoimuus ja asiakeskeisyys sekä tiettyyn ideologiaan jämähtämättömyys kiinnostivat myös ihmisiä ja synnytti hyviä keskusteluja. Useamman kanssa totesimme, että jos haluaa muutosta, kannattaa kokeilla jotain uutta – aina samalla tavalla toimimalla voi olla turha odottaa uudenlaista lopputulosta.

Ja taas totesin, että on huikeaa tehdä hommia näin upeassa porukassa. Hienoja ehdokkaita ja upea taustaporukka. Tämä matka on takuulla tekemisen arvoinen, vaikka lopputulos ei johtaisikaan eduskuntaan asti.

Copyright 2024 © Satu Paananen
Yksityisyydensuoja ja evästeet

Jätä viesti