Kuka olen?

Nimi: Satu Paananen
Kotipaikka: Salo
Työ: Erityisluokanopettaja, vararehtori
Koulutus: Kasvatustieteiden maisteri/erityisluokanopettaja, pääaineena myös matematiikkaa sekä laskentatointa, sivuaineina valtio-oppi ja psykologia
Nykyiset luottamustehtävät: Salon kaupungin varavaltuutettu ja aluevaltuuston varavaltuutettu
Aiemmat luottamustehtävät: Salon Sote-lautakunnan sekä Varhan ikääntyneiden lautakunnan varsinainen jäsen.


Olen 45-vuotias salolainen erityisluokanopettaja ja lukioikäisen tyttären äiti. Yhteiskunnalliset asiat ja niihin vaikuttaminen ovat olleet koululaisesta asti lähellä sydäntäni. Nyt olen sellaisessa elämäntilanteessa, että tytär ei enää tarvitse minua niin intensiivisesti kotona ja pystyn antamaan aikaani yhteisille asioille riittävästi. Haluan olla täysillä mukana, kun johonkin lähden ja antaa sille osaamistani ja aikaani. Tällä hetkellä olen Salon kaupungin varavaltuutettu ja aluevaltuuston varavaltuutettu. Olen toiminut myös Salon SoTe-lautakunnan sekä Varhan ikääntyneiden lautakunnan varsinaisena jäsenenä.

Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri ja erityisluokanopettaja. Olen opiskellut myös pääaineenani matematiikkaa sekä laskentatoimen opintoja. Valtio-oppi ja psykologia ovat sivuaineina tutkinnossani. Toimin tällä hetkellä yläkoulussa erityisluokanopettajana ja vararehtorina.

Erityisen tärkeänä näen kestävän taloudenpidon ja asiantuntijuuden merkityksen. Veronmaksajan tulee aina olla päätöksenteossa keskiössä ja vahva sekä vakaa talous auttavat meitä pitämään huolta myös heikoimmista. Kaikilla julkisissa tehtävissä toimivilla ihmisillä tulisi olla selkeä käsitys siitä, millä tavoin heidän toimenkuvansa tuottaa hyvinvointia veronmaksajille - hallintoa ei saa olla vain hallinnon vuoksi. Työ on yhteiskunnan ydin – yrittäjyys, palkkatyö, omaishoitajuus, vapaaehtoistyö – kaikki sellainen, joka tuottaa yhteiskunnallista arvoa ja auttaa meitä pitämään huolta toisistamme. Tarvitsemme vahvan julkisen sektorin, joka toimii tiiviissä yhteistyössä yksityisen sektorin kanssa. Näitä kahta ei ole syytä asettaa vastakkain vaan ne kulkevat rinta rinnan.

Terveydenhuolto ja koulutus ovat yhteiskuntamme kantavia perusteita. Hyvin hoidettuina ne mahdollistavat riittävän ja hyvinvoivan väestön rakentamaan yhteiskuntaamme. Hyvä johtaminen ja hyvinvoiva henkilöstö ovat avaimia sille, että veronmaksaja saa hyvän palvelun ja tulee kohdatuksi arvokkaasti. On tärkeää, että näillä aloilla pystyttäisiin tekemään yhdessä pitkiä linjauksia puoluerajojen yli tulevaisuuteen ja vakauttamaan ja selkeyttämään näin toimintaa. Perustusten ollessa kunnossa yhteiskunta voi rakentaa päälle monia muita palveluja veromaksajien tarpeiden mukaan. 

Yrittäjyys on myös yhteiskunnan kantava voima. Yrittäjistä tulee pitää huolta ja yrityksille tulee mahdollistaa järkevä kasvu esimerkiksi veroratkaisujen kautta. Yrittämisen – sekä myös palkkatyön – tulee aina olla kannattavampi vaihtoehto kuin jäädä erilaisten tukien varaan. Kannustinloukot tulee purkaa."

Satu Paananen
Liike Nyt

 

Vaalivideoni 2023 - Liike Nyt

Copyright 2024 © Satu Paananen
Yksityisyydensuoja ja evästeet

Jätä viesti